Archeocheck nu ook voor agrarische makelaars

 

'De bedrijvigheid in de agrarische sector werd in het eerste halfjaar van 2015 vooral gekenmerkt door een aanzienlijke vraag naar grond', aldus de NMV.

Cultuurgrond is in deze tijd een bijzonder aantrekkelijk goed geworden. Maar grond in de agrarische sector wordt niet gebruikt om braak te laten liggen maar om te bewerken. Op dat moment kunnen er archeologische regels om de hoek komen kijken. Een flink deel van agrarische gronden in Nederland heeft immers de afgelopen jaren een archeologische dubbelbestemming gekregen of zal dat nog krijgen. 

Zowel kopende als verkopende makelaars hebben er baat bij zich goed te laten informeren wat er archeologisch kan en mag.

Als aankopende makelaar wil je je klant zo goed mogelijk van dienst zijn. Dan is het verstandig je te laten informeren over de archeologische regels die er gelden. Welk gebruik is archeologisch zonder meer toegestaan? Is bouwen van nieuw opstallen wel of niet onderzoeksplichtig? Welk gebruik vraagt om een omgevingsvergunning? En wat zijn de consequenties van zo'n omgevingsvergunning? Alleen maar bureauonderzoek  of meer ? En wat kost dat?  Een archeocheck geeft antwoord op deze vragen.

Kortom: een archeocheck voorkomt teleurstelling tijdens het onderhandelingsproces of na afloop.

Als verkopende makelaar kan je het inwinnen van informatie over de dubbelbestemming 'archeologie' beter zelf organiseren dan het overlaten aan de klant. Niet altijd zal er archeologisch iets hoeven. Dat betekent een extra-verkoopargument voor je grond. En als er wel archeologische regels gelden kan je de koper exact vertellen wat er mogelijk is. Dat wekt vertrouwen bij de klant.

En bovendien.............met  de archeocheck profileer je je ten opzichte van andere aanbieders.

Wilt u als agrarisch makelaar weten hoe een archeocheck werkt en wat u er aan heeft?  Stuur ons een mail en u ontvangt kosteloos een voorbeeld archeocheck.